نشاسته ورق سازی

نشاسته ورق سازی

یکی از روشهای معمول برای تولید ورق کارتن این می باشد که یک ورق کاغذ توسط غلطک کنگره کننده، کنگره دار می شود (فلوت) و سپس بر روی نوک کنگره چسب اعمال شده و یک ورق کاغذ که لاینر نام دارد بر روی آن قرار گرفته و با اعمال حرارت و فشار به هم می چسبند.

این محصول به عنوان “single face” هم شناخته می شود. معمولا این ورق سینگل تولیدی با ارسال به مرحله دوم و قرارگیری یک ورق کاغذ بر طرف دیگر فلوت، ورق “double face” تولید می شود. این مراحل را در شکل 1 مشاهده می کنید.

نشاسته گچبرگ

گچبرگ صفحات گچی روکش داری می باشد که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

این محصول نام های مختلفی دارد ولی به طور متداول به عنوان گچبرگ (Gypsum Board)، پانل گچی (Gypsum Panel) یا دیوار خشک (Dry Wall) شناخته می شود. از آن عمدتا در ایجاد دیوارها یا سقف های کاذب و دکوراسیون داخلی استفاده می شود.

نشاسته صنعتی اکسید

نشاسته خام صنعتی

حدود 150 سال است که در صنعت کاغذسازی از نشاسته صنعتی اکسید در سایز پرس (آهار زنی سطحی) جهت بهبود خواص مکانیکی کاغذ مورد استفاده قرار می گیرد. نشاسته اکسید به عنوان متصل کننده اجزاء کاغذ مانند فیبرها، رنگدانه ها و فیلرها عمل می کند. استفاده از نشاسته اکسید سبب بهبود مقاومت و قابلیت پرینت پذیری کاغذ می شود.

نشاسته رشته

این نشاسته به دلیل داشتن خواص ویژه، می تواند در دسرهای منجمد استفاده شود. از ویژگی های نشاسته رشته می توان به : تحمل بالا در برابر سیکل انجماد، یخ‌زدایی حفظ کیفیت رشته‌ها در هنگام خروج از انجماد پیش از مصرف یکنواختی رشته‌های تولید شده و تبدیل خمیر به رشته به محض ورود به محلول […]

نشاسته خوراکی گرم

نشاسته خام صنعتی

نشاسته خام به دلیل یکسری محدودیت هایی که در بعضی از کاربردها نمی تواند به همین حالت مورد استفاده قرار گیرد. به همین دلیل بر روی نشاسته یکسری اصلاحات انجام می گیرد که به آن نشاسته های اصلاح شده می گویند.

نشاسته پری ژلاتینه

نشاسته خام صنعتی

گرانول های نشاسته پری ژلاتینه در دمای اتاق در آب نامحلول می باشند که این امر به دلیل نفوذناپذیری گرانول های نشاسته به آب در دمای اتاق می باشد که در این حالت بین آب و نشاسته واکنشی رخ نخواهد داد و در نتیجه نشاسته نمی تواند باعث افزایش ویسکوزیته شود. اما هنگامی که نشاسته را در حضور آب حرارت می دهند (دماهای بالای °C 60) گرانول های نشاسته می توانند آب جذب کنند و ژلاتینه شوند.

نشاسته اصلاح شده AM

نشاسته اصلاح شده AM زر جزو نشاسته های اصلاح شده می باشد که به دلیل خواص منحصر به فرد آن، کاربردهای مختلفی دارد.

در صنایع غذایی عمدتا از این نشاسته برای تولید آبنبات های ژله ای مورد استفاده قرار می گیرد. این نشاسته را با آب، شربت گلوکز، شکر و سایر افزودنی ها مخلوط می کنند و مخلوط حاصله بعد از پخته شدن به حالت خمیری در می آید که پس از سرد شدن در قالب، تبدیل به آبنبات ژله ای می شود.

کاتیونی

نشاسته کاتیونی جزو نشاسته های اصلاح شده طبقه بندی می شود. عمده استفاده این نشاسته در بخش wet-end فرآیند کاغذسازی می باشد.

از آنجاییکه نشاسته خام نیز می تواند در این بخش استفاده شود ولی نشاسته کاتیونی ارجح می باشد. به دلیل داشتن بارهای مثبت، نشاسته کاتیونی به سهولت جذب فیبرهای سلولزی و فیلرهای با بار منفی می شود.

در نتیجه اتصال بین این اجزاء زیاد می شود و در نتیجه استحکام کاغذ و همچنین حفظ فیلر و ذرات کوچک در ساختار کاغذ افزایش می یابد.

خوراکی سرد

گلوکز پودری

نشاسته خوراکی سرد زر یک نوع نشاسته اصلاح شده می باشد که علاوه بر دارا بودن مزایای نشاسته گرم زر، قابلیت جذب آب و تشکیل خمیر در دمای محیط را نیز دارد.

چسب نشاسته

چسب نشاسته

در صنایع ورق سازی به منظور چسباندن لایه های کاغذ به یکدیگر از چسب استفاده می شود.

در این فرآیند، ورق کنگره دار شده (فلوت) بر یکطرف یا هر دو طرف آن پس از اعمال چسب، کاغذ لاینر قرار می گیرد.

از دیرباز نشاسته به عنوان ماده اصلی در تهیه چسب ورق سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

چسب نشاسته مناسب برای ورق سازی باید از چسبندگی کافی برخوردار باشد و همچنین ویسکوزیته آن حین فرآیند نوسان کمی داشته باشد.